со таг

бетовен

Намалете го крвниот притисок со Деветта симфонија на Бетовен!

Британски научници дошле до заклучок дека слушањето на познатата Деветта симфонија на Лудвиг ван Бетовен го намалува крвниот притисок и го штити срцето. Нотите од третиот став на оваа композиција делуваат толку смирувачки што крвниот…