Со помош на игла спасете човек со мозочен удар!

Кога ќе дојде до мозочен удар, ако имате игла при рака може да спасите живот. Оваа метода потекнува од конески професор кој вели дека сите дома треба да имаат игла, зошто во прашање е неверојатен начин да му помогнете на некој да преживее мозочен удар.

Ако видите некој што има мозочен удар, без разлика каде и да се наоша, немојте да го поместувате! Капиларите во мозокот може да пукнат и да дојде до крварење во мозокот.

Најпрвин со пламенот од запалка вжештете ја иглата со цел да ја стерилизирате а потоа избоцкајте ги врвовите на сите десет прста.

– убодите ора да бидат на неколку милиметри од ноктите.

– убодите треба да не бидат многу силни, но треба да се појави крв

– ако крвта не почне да капе притиснете го прстот за да направите притисок

– кога сите прсти ќе почнат да крварат почекајте неколку минути и пациентот ќе се опорави

– ако устата на пациентот е благо искривена, масирајте ги ушите додека не станат црвени

– потоа со игла боцнете го мекиот дел на увото и притиснете да има две капки крв а потоа устата на пациентот ќе се врати во нормала

Почекајте пациентот да се стабилизира па одведете го во болница. Оваа кинеска метода спасува од мозочен удар, а во пракса се покажал како 100 проценти ефикасен.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.