Скриени симптоми на дијабетес!

1. Зачестено мокрење

Доколку имате дијабетес, телото многу тешко ги разложува шеќерите, поради што имате вишок шеќер во крвотокот. Телото сака да се ослободи од вишокот преку урината. Ноќите се особено непријатни, бидејќи се будите и по неколку пати. Доколку го имате овој проблем, задолжително одете на лекар.

2. Постојана жед

Доколку секогаш сте жедни, пијте само вода додека не бидете сигурни дека немате дијабетес. Доколку жедта се јавува како симптом на дијабетес, засладените сокови можат само да ви наштетат.

3. Нагло губење на тежината

Голем дел од калориите се трошат преку урината, а организмот не може да ги апсорбира сите потребни хранливи материи од шеќерот, па поради тоа, можно е нагло да ослабете.

4. Постојано сте уморни

Уморот кој не исчезнува упатува на тоа дека вашиот организам не создава енергија од храната што ја јадете и на вашето тело му недостига основниот двигател, па затоа се чувствувате изморено и лошо.

5. Потешко ви зараснуваат раните

Имунолошкиот систем и останатите процеси во нашето тело не функционираат нормално кога количината на шеќер во телото е голема.

Доколку ги препознаете овие промени кај себе, задолжително одете на лекар.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.