Сите ќе ве изненади: Во која професија жените се подобри од мажите?

249

Иако жените често се принудени поради основањето на семејство да направат пауза во кариерата, сепак во некои професии се пред мажите.

Тоа докажаа резултатите од новите студии кои говорат дека женските доктори имаат многу повеќе трпение од машките, поради што се сметаат за поквалитетни и далеку повеќе ценети.

Во четиригодишната студија испитани се повеќе од милион и пол пациенти.

Статистички, пациентите кои се лечени од страна на женски доктори имаат поголема шанса да преживеат во однос на болните кои ги лечат мажи.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.