Што треба да пиете пред виното за да немате главоболка?

Поради комбинација на шеќерот и алкохолот телото бара голема количина на вода, да може целосно да ја преработи таа комбинација. Ако не сте внеле доволно течности ќе почувствувате силна жед.

Истражувањата покажале дека одредена храна и пијалоци, меѓу кои е и виното, можат да предизвикаат ослободување на хистамини, а резултатот ќе бидат симпотими како кај алергија, суви очи и тешка главоболка.

Еден експерт истакнува дека два филџани силно кафе пред да се пие вино, можат многу да помогнат. Доктор Сејмор Дајмонд тврди дека кофеинот ги стеснува крвните садови што ги намалува непријатните последици по конзумирање на вино. Други советуваат да се пие побавно и по секоја чаша вино да се пие малку вода.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.