Што треба да направите ако се прејадете?

Ако имате чувство дека не можете да дишете бидејќи сте прејадени, овие трикови ќе ви помогнат. Прво што треба да направите е да станете, од столчето или од каде и да сте седнати по оброкот.

Движењето е многу важен дел од варењето на храната.

Ако од седење се префрлите на стоење, храната побрзо ќе се движи низ организмот и ќе ви биде значително полесно отколку да седите, тврдат експертите.

Со движењето му сигнализирате на телото дека му е потребна енергија и тогаш почнува да се движи храната низ огранизмот, а со самото тоа повеќе нема да имате чувство дека ќе експлодирате. Се што ви е потребно е само малку да се раздвижите или прошетате.

Исто така треба да пиете што повеќе вода. Водата е најдобра, но може да ви помогнат и други течности.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.