Што треба да направите ако на телото имате бемка од која растат влакненца?

Бемките на телото се честа појава но луѓето често не знаат што да прават во врска со нив.

Бемките се ччесто со црвена или кафена боја а настануваат кога ќелиите на кожата почнуваат да растат во форма на грозд наместо да се шират, а темните бемки се должат на тоа што истите ќелии на кожата само произведуваат и пигмент. Обично се појавуваат посе 30-та година од животот и може да се променат во различен период од животот.

Кко и на останатите делови од кожата и на бемките може да се појават влакненца, во зависност од тоа колку фоликули има и тоа е всушност многу нормално кои всушност како и кожата така и тие може да бидат потемни или посветли.

Експертите велат дека всушност помал е ризикот за карцином ако на бемката има влакненца, па како и сите останати несакани влакненца по телото можете да ги искубете или депилирате без никаков проблем.

Сепак ако бемката почне да менува боја и има нерамни рабови тогаш препорачливо е да се обратите на лекар.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.