Што требa да направите ако ви мирисаат патиките или чевлите?

Ако ви мирисаат патиките или чевлите еве некои конкретни совети:

-Обувките менувајте ги често. Ако ги носите повеќе од 8 часа, не ги облекувајте следниот ден.

-Сода бикарбона. Да се користи само ако почнува да јавува непријатна миризба.

-Бекутан бебешка пудра во комбинација со сода бикарбона. Се става во обувките ако јавува непријатна миризба.

-Хлорамфеникол маст да се измачка на измиено, а да се аплицира помеѓу прстите на нозете. Читателот вели дека постапката се повторува најмногу до 5 дена и проблемот е решен.

-Канестен маст. Ова е важно при габични инфекции.

-Ставете ги навечер измиените нозе во топла вода со морска сол. По некое време смрдеата целосно исчезнува.

-Лидера крем за стапала. Според упатството се мачка до 2 пати неделно на измиени нозе додека непријатната миризба не се изгуби.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.