Што се случува ако предолго се воздржувате да одите во тоалет?

Ризикот кога предолго го стегате мочниот меур

Ако предолго го ,,стегате,, мочниот меур, воздржувајќи се да одите во тоалет, ризикувате да добиете сериозна инфекција на мочниот меур и посебно појава на крвни згрутчувања.

Woman with Hands Holding her Crotch

Директорката на уролошката онкологија при Универзитетот во Јужна Калифорнија, Ен Шакман, вели дека поради инфекција на мочниот меур навистина може да се појави крв во урината. Таа кај инфекците е иритирана, воспалена и може да крвари, и се работи за многу сериозно воспалување отколку кај она на уринарните канали.

Ако предолго ја задржувате урината или ако не ја исфрлате до крај, предизвикувате инфекција. Проблем е ако тоа вие е навика, а не повремена појава – рекла Шакман.

Поради физиономијата, и покусите уринарни канали, жените се посклони на воспаленија од мажите. Околу 50% од жените барем еднаш имал воспаление во животот. Сепак, додека жените тоа многу полесно го препознаваат, мажите обично не знаат што се симптоми на ваква инфекција, па честопати кај нив доаѓа до појава на крв во урината пред да појдат на доктор.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.