Што се може да лекува парацетамолот?

Аналгетикот кој се користи за потиснување на физичка болка, може да се користи и за намалување на емоционална болка, стрес и анксиозност. Болката може да се прошири и надвор од оштетеното ткиво вклучувајќи стрес и егзистенцијална нелагодност. Без оглед на видот на болка, парацетамол влијае на сигналите од мозокот кој ни кажува дека нешто не е во ред. До овој заклучок дошле истражувачи од Универзитетот во Колумбија. Истражувачите се фасцинирани од фактот дека обичен лек за главоболка може да им помогне на луѓето да не размислуваат на смртта и не чуствуваат тага. Очекуваат дека нивната студија ќе помогне во лекувањето на премногу чуствителни луѓе или оние со хронична анксиозност.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.