Што прво треба да направите кога ќе станете од спиење?

Пиење вода рано наутро на празен желудник има бројни здравствени придобивки. Не само што водата го прочистува стомакот, исто така го намалува и ризикот од развој на голем број на болести. Водата, всушност, ги прочистува цревата и желудникот и ја зголемува способноста за апсорбирање на хранливите материи. Доброто варење е предуслов за здравјето, а со тоа оди светла кожа за која водата помага при лачење на токсините од телото.

Водата помага при формирањето на нови крвни клетки како и при губење на килограмите. Експертите препорачуваат по пиењето чаша вода веднаш да не се отвора фрижидерот туку да се почека со првиот оброк.

Идеална количина е 4чаши вода наутро секој ден, но ако е премногу се почнува со една чаша вода на празен стомак.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.