Што најмногу мразат гинеколозите?

Кога би требало да се издвои што гинеколозите мразат убедливо најмногу, еве листа од четири забранети реченици коишто би требало никогаш да не им ги кажете:

1. Тие мразат кога нема да дојдете на преглед бидејќи сте добиле месечен циклус. Тоа не е причина за да не дојдете, бидејќи денешните ПАП тестови овозможуваат тест и за време на циклусот.

2. Мразат кога самите на себе си си поставувате дијагноза. Секако дека секоја жена го познава доволно своето тело, но кога станува збор за вагиналниот секрет, многу жени едноставно како да сакаат самите да се лекуваат. А на тој начин често си ја влошуваат состојбата, па процесот на лечење се одолговлекува.

3. Гинеколозите особено мразат кога не им напоменувате дека пиете некакви лекови. И кога воопшто не кажувате ништо во тој контекст.

4. И најважно од сè, тие мразат кога ве гледаат на секои три години имајќи на ум дека не се контролирате редовно, а со тоа дефинитивно си го загрозувате своето здравје.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.