Што може да ви се случи ако спиете со шминка на лицето?

Кожата за време на спиењето се обновува и регенерира, а доколку не ја отстраните шминката тоа тогаш не е возможно. Пудрата, маскарата и сенката која сеуште ја имате длабоко навлегува во кожата и ја оштетува.
Ништо ново – повторно сте заспале со шминка на лицето. Утре наутро ќе ја отстраните, ќе си помислите. И така тоа ќе го помислите уште една вечер, па уште една, и се така дури не ви стане навика. Но оние три минути време кое ви е потребно за да ја отстраните шминката од лицето можат да направат чуда за вашата кожа на лицето. Можеби тоа нема да го приметите веднаш но доколку спиете со шминка на вашето лице најверојатно ќе приметите нова боја на кожата, длабоки митесерии и брчки.
Ова се уште неколку несакани ефекти кои може да ги предизвика спиењето со шминка на лицето.
– Сувост и црвенило на кожата
– Појава на акни
– Испукана иста
– Митесери
– Појава на брчки

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.