Што кажува брадата за мажите?

251

Според лекарот Ален Петеркин можно е да се дознае нешто повеќе за мажите набљудувајќи ги само нивните бради и мустаци. Петеркин има напишано три книги за брадите и мустаците, бил во жири на Светскиот натпревар на бради и мустаци, и работи како амбасадор на брендот Доув за машка нега, пишува „Yahoo Shine“.

Дводневна брада

Ова моментално е најпопуларна форма на бради и мустаци затоа што не е ниту права брада, ниту ги присилува мажите да се бричат секое утро, а изгледа добро на сите лица. Но, иако можеби не изгледа така, дури и дводневната брада бара одржување. Таквата брада и мустаци зборува дека мажот е во чекор со модата.

Мустаци

Самите мустаци никогаш не биле идеален машки стил. Во 70-тите мустаците без брада начесто можеле да се видат во порнографските филмови. Како и да е, мустаците се израз на бунтовност и јасно кажуваат дека на мажот кој ги носи не му е важно што другите мислат за него.

Густа одржувана брада

Се додека брадата редновно се одржува изгледа добро на сите мажи. Оние кои имаат густа брада ја сметаат за дел од својот идентитет. Силната брада се толкува како знак на мажевност, а мажите кои ја носат се полни со тивка самодоверба кои не сакаат да се прават важни.

Дива  брада

Овие денови дивата неодржувана брада и мустаци можат да се видат на студенти и славни личнсоти. Во прашање е изразениот тестостерон на дело, а правилоте – што повеќе, тоа подобро. Дивата брада е израз на слобода и бунтовност.

Голобрадост

Петркин верува дека трендовите на бради и мустаци се менуваат отприлика на секои 20 години и дека целосно избричнената брада наскоро ќе се врати како мода. Она што мажот го кажува со целосно избричено лице е дека не сака да се издвојува и дека сака класичен изглед

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.