Што да јадете секој ден за да бидете среќни?

Секојдневно конзумирање на масно сирење може да биде клуч на среќниот живот, покажало едно ново научно истражување.

Научници на Универзитетот во Копенхаген дошле до заклучок дека јадење големи колични сирење е здраво за срцето.

Во истражувањето долго 12 недели во кое учестувале 139 лица, третина од испитаниците секој ден јаделе 80 грама полномасно сирење, а во исхраната на другата третина имало 80 грама сирење со низок процент на маснотии.

Резултатите покажале дека кај групата која конзумирала масно сирење немало промени во нивото на холестеролот, обемот на струкот и крвниот притисок. Нивното општо здравје било подобро.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.