„Селфи“ болеста се шири во светот!

Ако правите СЕЛФИ, ова треба да го знаете

Доктор Ливај Харисон од Сан Франциско предупредува за сè почестите поплаки на т.н. „самослик-зглоб”, вид воспаление на рачниот зглоб, проследено со остри болки.

Тоа, според него, е последица од честото правење самослик, кога човекот го држи телефонот во неправилна позиција на раката. Според медицинските лица, последниве години има сè повеќе случаи каде што луѓето се жалат на ова заболување.

По сè изгледа, новите начини и стил на живот, носат и нови негативни појави

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.