Се расипа новиот мамограф во поликлиниката „Букурешт“

До крајот на годината нема слободен термин, освен на Радиологија

Новиот дигитален мамограф во поликлиниката „Букурешт“ е во дефект веќе две недели и се чека сервисот да го отстрани дефектот. Состојбата во останатите поликлиники е следна, до крајот на годината нема слободен термин. преку системот „мој термин“ во градската општа болница „8 Септември“ зафатени се и термините за снимање и во јануари. Овој месец слободни термини има само на Клиниката на радиологија.

– Апаратот е нов, но настана дефект и ќе биде сервисиран. Во останатите поликлиники мамографите работат, а во поликлиниката Чаир имаме нов дигитален апарат – вели д-р Златко Мехмедовиќ Директор на Здравствен Дом Скопје .

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.