Руските лекари: Телото може успешно да се избори со корона вирусот ако ги има овие витамини

Лекарите ширум светот, вклучително и руските лекари, дојдоа до заклучок дека телото може успешно да се избори со корона вирусот ако ги има овие витамини.

Затоа, за да го зајакнете телото и да го подготвите за нов бран на пандемијата, пијте ги овие витамини:

Витамин Ц – двапати на ден. Во тешки случаи (во болнички третман), витамин Ц се дава интравенозно.

Витамин Д3 – секој ден. Без доволно количество на овој елемент, имунолошкиот систем не може да функционира нормално;

Мелатонин – ноќе околу 0,3 мг до 2 мг. Докажано е дека пациентите заразени со Covid-19 имаат проблеми со спиењето и затоа дефинитивно треба да им се препише мелатонин. Важно е за правилно функционирање на целиот организам; Без добар сон, нема добар одмор.

Цинк – 75 до 100 мг на ден, со текот на времето дозата може да се намали на околу 50 мг. Околу 25% од популацијата страда од недостаток на цинк во организмот, што е честа последица на неисхранетост или долготрајна употреба на одредени лекови. Цинк е потребен за оние кои имаат дијабетес, бидејќи во тој случај елементот во трагови брзо се излачува во урината;

Магнезиум – во некои случаи се дава интравенозно.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.