Решавајте крстозбори и бидете сезнајковци!

177

Едно истражување покажа дека редовното решавање на крстозбори, судоку и други загатки поволно влијае на способноста за помнење.

Важно е постојано да ги менувате загатките што ги решавате.

Потребно е да се направат уште истражувања за да се утврди дали решавањето на енегматика штити од сенилна деменција, но секако е добро уште во младоста да почнете со редовно решавања на задачи и вежби за помнење.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.