Првата утринската цигара е најштетна за здравјето!

94

Првото утринско пушење цигара се дефинира како палење на цигара во првиот половина час по буењето, а оваа навика го зголемува ризикот за добивање рак на белите дробови за 79% во споредба со нејзиното палење еден час подоцна.

Овие „рани“ пушачи исто така имаат и 59% поголем ризик за развивање на рак на главата или вратот.

Се ова укажува на фактот дека веднаш по будењето се фаќаат за цигарата посебно се ранливи на рак.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.