Проверете каде има дежурни лекари во Скопје за продолжениот празник

302

Службите на Здравствен дом Скопје за претстојните празнични денови ќе обезбедат 24 часовна здравствена заштита преку дежурните ноќни пунктови во поликлиниките Идадија, Ченто, Чаир, Ѓорче Петров, Бит пазар, Јане Сандански, Шуто Оризари и Драчево.

Во сабота, како што информираат од Здравстевн дом, од 8 до 16 часот дежурна специјалистичка служба ќе има во Поликлиника Букурешт. За време на празниците ќе има 24-часовна покриеност од Службата за итна медицинска помош, а редовно ќе работи и Службата за домашна посета.

Од Здравствен дом Скопје им препорачуваат на граѓаните кои постеле да внимааат со внес на храна од животинско потекло, а на сите со консумација на алкохол пред се од здравствени причини, како и поради безбедност во сообраќајот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.