Проверете дали сте интелектуални и креативно надарени

  1. Зборувате сам со себе

Експертите велат дека на овој начин се обидувате да ги задржите концентрацијата и мислите насочени кон една цел која сакате да ја остварите.

  1. Имате мал круг на пријатели

Комуникацијата со помал број на луѓе е поврзана со помал стрес и друштвена анскионзност, оставајќи ви повеќе време да се фокусирате на сопствените проблеми.

  1. Досадни сте и бавни

Можеби делува дека не работите ништо, но всушност работите како гение, имате премногу идеи кои ви се врткаат низ глава.

  1. Деталност

Некој ќе рече дека сте мрзеливи, ако се посветите на некоја работа, и го работите само тоа, наместо повеќе работи истовремено.

  1. Неуреденост

Мрзеливоста може да доведе до неуреденост, и водење на сметка за сопствената хигиена, но и просторот во кој се наоѓате. Да се биде во неред ви овозможува да ја нарушите традицијата и да откриете нови, неконвенционални начини на решавање на проблемите.

  1. Чкртање

Дали сте сватиле дека нешто цртате или пишувате секој пат кога ќе се најде парче хартија пред вас. Чкртањето им помага на луѓето да дојдат до нови идеи.

  1. Ноншалантност

Можете со часови да лежите гладни, затоа што ве мрзи да станете и нешто да каснете. Се однесувате смирено, дури и екстремно во опасни ситуации.

  1. Дремка

Мозокот е орган, кој може да се умори и потребен му е одмор за да подоцна функционира подобро. Ако сакате да бидете попаметни, повеќе спијте.

  1. „Им подметнувате“ работа на другите

Не сте мрзеливи, туку лидери, кој знае како да ги распореди задачите за да работата биде завршена на време. Тимската работа е тоа што од вас се бара.

  1. Ефикасност

Толку сте мрзеливи да мислите дека ништо не треба да работите. Ова има смисла само за гение, кој користи кратенки, додека на некои му е потребна цела вечност да направи нешто.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.