Пробајте го овој трик и дознајте дали имате добра коса?

Ова е одличен начин да проверите во каква состојба е вашата коса – добра или лоша. Доколку откриете дека е во лоша состојба, следува и совет како едноставно да го вратите нејзиното здравје и свежина.

Се што треба да направите е да земете прамен од својата коса и да го ставите во вода. Тоа ќе ви открие дали е вашата коса квалитетна или не.

Доколку косата плута по површината на водата, тоа покажува дека имате здрава коса и нема потреба да бидете загрижени. Доколку потоне, значи дека е време итно да преземете нешто, бидејќи имате слаба, кршлива коса, која не е отпорна на надворешните влијанија.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.