Препораки: Одржувајте два метра растојание кога одите во маркет или комуницирате со луѓе

Одржувајте два метра растојание кога одите во маркет или комуницирате со луѓе. На овој начин го спречувате ширањето на коронавирусот и спасувате животи, напиша министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил.

Граѓаните во период на инкубација може да се преносители на болеста, а да не се свесни за тоа.

Доколку имате симптоми, не се доближувајте до повозрасните, кои се во најголем ризик од овој вирус.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.