Прекумерното потење знак за висок притисок!

Главоболка, вртоглавица или течење на крв од носот е знак дека крвниот притисок е висок. Постојат и други значи на хипертензија. Прекумерно потење, брзо чукање на срцето, често мокрење и грчеви во мускулите се нарушувања кои, исто така, предупредуваат на висок крвен притисок.

Кога имате низок крвен крвен притисок, честото консумирање на кафе може да предизвика хипертензија. За вашиот организам да ве потсети дека притисокот е висок се потите и честото одите во тоалет – што пак е знак дека притисокот ќе се нормализира.

Неконтролирана хипертензија може да доведе до сериозни оштетувања на бубрезите, и се верува дека е причината за појава . на хроничната бубрежна болест. Проверувајте го крвниот притисок со цел да се спречат овие болести.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.