Практичен совет – Како зелената салата подолго време да ви остане свежа?

155

Ако купите поголема количина зелена салата и ја оставите во фрижидерот, големи се шансите да добиете млитави листови наместо крцкави залаци.

Затоа постои многу едноставен начин зелената салата да ја сочувате од брзото пропаѓање.

Кога ќе ја купите салатата, добро измијте ја, исушете колку можете подобро, а потоа замотајте ја во хартиена крпа и вратете ја во ќесата.

Хартијата ќе ја упие влагата и благодарение на тоа, вашата салата подолго време ќе остане свежа.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.