Повторното пиење вода од пластично шише му штети на вашето здравје!

Многу од нас имаат навика да ги полнат одново и одново пластичните шишиња со вода.

Но изгледа дека чувањето на пластични шишиња подолго од потребното е многу штетна навика којашто веднаш треба да ја заборавиме.

Treadmillreviews тестирале шишиња во кои се надополнувало вода една недела и откриле дека бројот на бактерии на шишињата од кои пиеме е еднаков на бројот на бактерии што го има на тоалетната школка, односно, над 900.000 колонии на бактерии на квадратен сантиметар.

Научниците откриваат дека 60% од бактериите се штетни по здравјето. Но, сепак не е сè така црно.

Најдобро решение е пластичните шишиња да ги замените со некој модерен челичен и нерѓосувачки термос, кој ќе можете да го миете во машината за садови. Така, нема да се грижите за никакви бактерии, а ќе можете да дополнувате вода колку пати сакате.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.