Повторно затруени вработени во фабриката Леар во Тетово

319

Затруени се 25 вработени од фабриката Леар, во ТИРЗ Тетово. Првите знаци на труење најпрвин добиле четири лица. Тие утринава појадувале салама и паштета. За кратко почуствувале симптоми на гадење, вртоглавица, повраќање. Побaрале помош од Брзата помош во Тетово, која веднаш со свои екипи пристигнала во кругот на фабриката.

– Ние веднаш интервениравме кај четворица пациенти во фабриката Леар. Им дадовме соодветна терапија, и потоа ги препративме на инфективното одделение. Потоа дојде група од неколку лица во Брзата Помош во Тетово кои имаа симптоми на труење, но и тие откако им укажвме помош за кратко се пуштени на домашно лекување, рече Гзим Нуредини началник на Брза помош Тетово.

Дел од затруени директно побaрале помош и на инфективнот одделение при Клиничката болница во Тетово. Откако таму примиле соодветна терапија пуштени се на домашно лекување.

И во месец март во фабриката Леар од јадење, беа затруени околу 220 вработени.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.