Поради овие навики неможете да ослабете

1. Не пиете доволно вода

Дехидратацијата го забавува организамот. А тоа го отежнува слабеењето. Не чекајте грлото да ви се исуши. Наместо тоа, често пијате вода.

2. Често јадете надвор

Храната во рестораните е полна со маснотии, сол и шеќер- трите нешта кои и даваат вкус на храната и послесно ја продаваат. Поради тоа јадете повеќе и почесто внесувате повеќе калории отколку што ви требаат. Сѐ што би подготвиле дома во главно би имало помалку калории.

3. Не спиете доволно

Многумина ги мачи несоница, но сепак и по ручекот пијат кафе. Три часа пред одењето во кревет не е добро да јадете , ниту да пиете кафе. Така полесно ќе заспиете и ќе внесете помалку калории.

4. Мислите дека забрзаниот начин на живот ги топи калориите

Стресот всушност здебелува. Со појавата на стрес се зголемува нивото на кортизол, а хроничниот стрес предизвикува хронично зголемување на нивото на кортизол во крвта. Ова го забавува организамот и доведува до потреба од храна ( емоцинално прејадување).

5. Секогаш вежбате исто

Секој пат кога вежбате, ги правите истите вежби. Користите исти справи, ист ритам. Поради овие рутини напредокот ќе забави или ќе застане. Телото се навикува на напор и престанува да слабее. Но, не треба да вежбате подолго, доволно е само да го забрзате ритамот и интензитетот на вежбите. Не престано менувајте ја брзината и интензитетот, така што мускулите постојано ќе се приспособуваат.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.