Полот и возраста покажуваат која вредност е нормалниот крвен притисок

228

Еден од најголемите здравствени проблеми е зголемениот крвен притисок.

Пропратен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.

Крвниот притисок може да варира повеќепати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.

Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака:

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.