По вчерашното невреме: Се поплави „8ми Септември“ – Затворени операционите сали

Затворени оперативните сали и одделението за будење на пациенти по операција (шок-соба) во градската болница „8 Септември“ поради поплава предизвикана по вчерашното невреме.
Информацијата на социјалните мрежи ја потврди еден од докторите а за Плусинфо и директорот на болницата д-р Христијан Костов.

„Вчера навистина беше времето апокалиптично, па како и секое домаќинство, така и ние имавме мали проблеми. Протече вода во оперативните сали на третиот кат, некои од операциите беа одложени додека опремата не се префрли во долните сали. Но сега можам да кажам дека продолжуваме со операции долу, а другите сали на Трауматологија и ортопедија се функционални. Нема потреба за загриженост, болницата е во функција. Овој период имаме значително зголемена работа поради дефектот на Клиника, но успеваме успешно да се справиме со предизвиците. Верувам дека медицинскиот кадар е преморен поради зголемениот обем на работа, а и дополнително ни недостасува луѓе, бидејќи дел од нив ги користат одморите – изјавил Костов за Плусинфо.

Коментари

коментари

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.