Пијте го овој витамин и бидете раат од касање на комарци

152

Природна заштита од касање од комарци нуди витаминот B1, познат како тијамин. B1 може да го промени приронио мирис на вашето тело и да ве направи понепривлечни за комарците.

Него го има во квасец, грав, дроб, кељ, јајца…

Се покажало дека луѓето што консумираат поголеми дози тијамин мирисаат на квасец, но не во мера да го забележат тој мирис луѓето околу нив, но доволно за да им станат крајно непривлечни на комарците.

Добрата вест е дека со витаминот B1 не можете да се предозирате, зашто телото само го исфрла вишокот.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.