Пиењето топла вода ги лекува овие болести!

Според јапонската медицина пиењето топла вода наутро на гладно помага при следниве болести: главоболка, болки во телото, артритис, епилепсија, бронхитис, астма, менингитис, болести на бубрезите, дебелината, гастритис, дијареја, дијабетес, запек, сите видови очни болести, менструални проблеми, болести во ушите и грлото, па дури и рак, според Јапонците кои се познати по лекувањата со алтернативна медицина.
Јапонците го препорачаат следниов метод: по будењето, дури и пред миењето на забите се пијат 4 чаши по 160 мл топла вода. Забите се мијат и не се пие ништо друго барем 45 минути. По појадокот не се прифаќаат течности најмалку 2 часа. Ова важи за сите оброци како целина, бидејќи пиењето вода после јадење ги разредува соковите во дигестивниот систем и ја нарушува работата на желудникот. Може да се започне со помала количина вода наутро, а тоа постепено да се зголемува.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.