Пет работи зошто е добро да станувате рано

Прочитајте зошто е подобро да станувате рано:

1. Ќе ве направи попаметни

Едно истражување од 2008 година открило дека студентите кои се идентификувале како ранобудници имале подобри оцени и генерално поголем успех за време на своето студирање.

2. Ќе ве направи посреќни

Истото истражување покажало дека ранобудниците се посреќни од ноќните птици. Имаат време да ги завршат сите работи, го започнуваат денот порано и имаат повеќе време за да им се посветат на работите кои ги прават среќни.

3. Ќе ве направи поздрави

Колку порано станувате, толку повеќе време имате и за физичка активност. Колку порано вежбате, толку повеќе поволности имате и дополнително ќе се чувствувате поубаво во текот на целиот ден.

4. Ќе ве направи попродуктивни

Едно друго истражување покажало дека луѓето што се будат порано имаат време да направат повеќе работи и имаат повеќе контрола врз својот дневен распоред. И се разбира нема да имате потреба да трчате и хаотично да се трудите да завршите се, туку се ќе можете да направите во порелаксирана атмосфера и автоматски ќе бидете попродуктивни.

5. Ќе ви даде поголема самодоверба

Истражувањата покажале дека тие што стануваат порано имаат карактеристики како оптимизам, задоволство од самите себе и дека се по општествено свесни. Тие уште рано во денот се подготвени да се соочат со денот и со работите што ги очекуваат и тоа го прават со поголема самодоверба.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.