Педикирот со риби е жариште на инфекции!

Специјалниот и необичен педикир, омилена кај многу познати личности може да предизвика инфекции на кожата, а особено може да им наштети на луѓето со слаб имунитет и дијабетес. Во чешкиот главен град ваква служба нудат неколку десетици компании и државната Санитарна инспекција веќе открила повеќе неправилности при водењето на тие објекти, недодржување на хигиенските услови и непоседување на соодветни дозволи за дејноста.

– Можеме да потврдиме дека ризикот за пренесување на болести навистина постојат при овие служби, изјави инспекторот Матеј Чермак.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.