Овој сок треба секојдненво да биде на вашето мени

Доматот содржи и ликопен кој помага во борбата против канцерогените ќелии и е делотворен кај многу болести. Од вообичаените антиоксиданси, застапени се витамините Ц и Е, како и бета каротенот

Ги обновува комуникациските канали меѓу ќелиите и помага во елиминација на канцерогените материи и токсини од телото. Ликопенот е заслужен, освен за црвената боја на доматот, и како сојузник против бројни здравствени компликации и болести.,

Овој силен антиоксиданс го штити телото и од предвремено стареење и го регулира нивото на маснотии во крвта.

Нашето тело само не може да создаде ликопен, па токму затоа е важно да се внесува во организмот преку храната.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.