Овој пијалок ја зголемува енергијата и потенцијата!

1. Луѓето пијат околу 500 милијарди шолји кафе годишно. Статистиката дека дека толку кафе се троши на годишно ниво, а 14 милијарди од нив се италијанско еспресо.

2. Жените кои пијат кафе имаат помал ризик за страдање од депресија. И тоа дури за 20%.

3. Кафето ја подобрува потенцијата кај мажите. Истражувањата покажалe дека мажите кои пијат секојдневно кафе имаат 42% помали шанси да имаат проблеми со потенцијата.

4. Кафето помага при вежбање. Ако ви треба повеќе енергија пред вежбање или трчање, напијте се кафе.

5. Попеченото кафе има помалку кофеин од помалку печеното. Причината за ова е фактот што процесот на печење на зрната уништува голем дел од кофеинот.

6. Кафето го намалува ризикот од Алцхајмерова болест. Луѓето кои секојдневно пијат кафе имаат 20% помали шанси за заболување од Алцхајмерова болест, пишува HuffingtonPost.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.