Овој месец не правете свадба!

Венчавките во мај имаат долга традиција, а околу нив има разни народни верувања.

Мај е еден од најромантичните празници во кои многу често младите се решаваат да направат свадба. Според многу верувања, бракот во мај не завршува среќно. Ова верување е врзано и за римското време кога римски поет напишал “Лошите девојки се венчаваат во мај”.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.