Овие жени го продолжуваат животот на мажите!

Научниците дошле до многу интересен заклучок кој подеднакво ќе ги интересира и мажите и жените.

Имено, неодамна спроведено истражување покажало дека жените со голема интелигенција и остар ум може да го продолжат животот на мажите. Покрај тоа, исто така помагаат во спречувањето на почетокот на деменцијата.

Општо е познато дека интелектуално стимулативните игри ја спречуваат појавата на оваа болест бидејќи ја стимулираат работата на мозокот. Логично е дека партнерот кој постојано го поттикнува вашиот интелект има големо влијание на развојот на вашите когнитивни способности.

-Што би требало да направи мажот за да живее долго? Едноставно е, да се ожени со интелигентна жена. Не постои подобра превенција за деменцијата од интелигенцијата, истакнал Лоренс Вејли, професор за ментално здравје на Универзитетот Абердин.

Девојките кои имаат висока интелигенција стануваат одговорни и независни жени. Мажите кои ја поседуваат оваа способност воспоставуваат здрави односни со жените кои создаваат пријатно семејно опкружување за својата жена и деца.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.