Овие симптоми укажуваат на дијабетес!

 • 1. Екстремна жед
 • Ова е еден од класичните симптоми на дијабетесот и се јавува како резултат на насобраниот шеќер во крвта. Бубрезите се приморани да работат повеќе и да филтрираат што е можно повеќе. Вишокот на шеќер се излачува преку урината и предизвикува почесто мокрење и дехидрација.
 • 2. Замор
 • Долготрајната исцрпеност и чувството дека постојано сте уморни е уште еден симптом за појава на дијабетес. Доколку спиете помалку од 6 часа имате поголеми шанси да ја добиете оваа болест
 • 3. Споро зараснување на раните
 • Високото ниво на шеќер во крвта влијае на тоа колку бргу ќе зараснуваат раните.
 •  
 • 4. Заматен вид
 • Како резултат на високите количини на шеќер во крвта, водата од телото се повлекува и од очите. Токму затоа видот е заматен и пукаат очните садови.
 • 5. Депресија
 • Депресивните личности се по склони кон заболување од оваа болест. Жените имаат дури 17% шанса да заболат од оваа болест доколку имаат проблеми со депресија.
 • 6. Чувствителност
 • Шеќерната болест го слабее имунитетот и способноста на организмот да се бори против бактериите. Дури и забите стануваат се почувствителни и неотпорни на кариес.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.