Овие професии се најопасни за здравјето!

Порталот Business Insider направил листа на најопасни професии користејќи ги податоците на Министерството за труд. Биле земени во предвид фактори како што се изложеност на опасни супстанции, времето поминато на работа, изложеност на болести и инфекции, изгореници, каснувања и зрачење.

1.Чистачи на улица

2.Техничари во нуклеарните централи

3.Медицински техничари

4.Пилоти

5.Работници на нафтени платформи

6.Хируршки техничари

7.Работници во котларници

8.Управувачи на постројки за контрола на квалитетот на водата

9.Царинарници и работници на гранични премини

10. Ветеринари

11.Анестезиолози

12.Стјуардеси

13.Стоматолози

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.