Овие козметички производи не смеете да ги делите со никого!

Љубов и споделување апсолутно сè. За некои тоа е многу романтично,сепак, постои разлика. Кога станува збор за хигиена и санитарни производи навистина треба да се биде внимателен. Без разлика колку мислите дека споделувањето на одредени производи со вашиот партнер е добро,експертите не се согласуваат со таквиот вид “романса”. Тоа се производи кои навистина не треба да се делат со никого, пишува Women`s Health.

Сапун – Споделување сапун го зголемува ризикот од инфекции предизвикани од метицилин отпорни на Staphylococcus aureus (MRSA). Подобро користете течен сапун кој може да го делите со сите во домаќинството.

Рол он- Дезодорансите ги блокираат мирисите, но немаат антибактериски својства. Ако го споделувате рол он дезодорансот со кој ја мачкате кожата можете лесно да пренесете бактерии кои се задржуваат на производот.

Жилет -ако споделувате жилети со други ризикувате да добиете габични и бактериски инфекции

Крпа- делењето крпа со пријатели е ризик од разни инфекции – гонореја. Не користете влажна крпа која ја користел друг претходно, секогаш бирајте сува која ја користите само вие.

Ноктарица -често ги користат многу лица. Но со тоа можете да “заработите” габи на ноктите.

Четка за заби – не ја делете со партнерот за да не добиете инфекција. Никако не ја користете четка за заби на детето за да не му пренесете бактерии.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.