Овие карактеристики ги имаат бебињата родени во есен

Есенските бебиња во просек имаат помала родилна тежина

Научно е докажано дека бебињата зачнати во јанури и февруари имаат помала родилна тежина. Од друга страна важно е да се напомене дека малата родилна тежина значи и повеќе компликации на породувањето, што не е добро.

Бебињата во октомври веројатно ќе бидат предвремено родени

Ова е само статистика, но може да се поврзе и со летниот период на бременост, кога мајките се повеќе активни.

Есенските бебиња се поспортски типови

Бебињата родени во есен имаат поголем ризик да заболат од астма

Бидејќи овие бебиња се родени на есен, имаат 3-4 месеци да „фатат“ грип или настинка што им го зголемува ризикот од астма.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.