Оваа растение ќе ве спаси од алергии!

Алергиите на полен се во пораст иако нивната појава се уште е мистерија. Во меѓувреме, оние на кои им тече носот, киваат и им солзат очите од февруари до ноември, на располагање имаат антихистамини, кортикостериди како и хомеопатски лекови.

Осумдесет милиони возрасни eвропејци или над над 20 проценти страдаат од некој вид на алергија. Статистиките покажуваат дека до 2015 овој проблем ќе го има секој втор eвропеец. Алергискиот ринитис како најчеста алергиска болест, опфаќа од 15-30 отсто од светското население (над 600 милиони евра), а процентот на пациенти се зголемува од ден на ден. Зголемените концентрации на полен траат од февруари до ноември, а во моментов цвета алергичната бреза. Кога станува збор за медицинскиот третман клиничките студии покажуваат еднаква ефикасност на хомеопатските и конвенционалните лекови, а првиот од овие нема несакани ефекти. Хомеопатските лекови се од природно потекло, можат да ги користат и деца и возрасни, а ги купуваат без рецепт. Принципот дека хомеопатијата работи по принципот сличното се лечи со слично, “како лечи, како” значи дека супстанцата која предизвикува проблеми се внесува во телото во разблажена форма за да се развие систем на одбрана. Билката која се користи против алергии и астамата е копривата. Таа е една од најчудните билки во природата, а лани била именувана за трева на годината.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.