Ова овошје го забaвува стареењето!

196

Урмите се многу здрави и корисни, имаат лековити својства, и благотворно дејство и врз емоционалното здравје на луѓето.

Имаат многу аминокиселини кои делуваат позитивно на здравјето, а најважен меѓу нив е триптофин кој делива на емоциите кај жените и го успорува стареењето.

Урмите имаат и многу витамини, минерали, магнезиум, калциум, калиум, манган, фосфор и натриум.

Не дебелеат, го успоруваат стареењето, го штитат здравјето.

Користете ги почесто.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.