Ова се најпопуларните машки и женски имиња во 2017 година

На почетокот на 2017 година беше објавено дека најпопуларното женско име во светот е Оливиа, а 11 месеци подоцна тоа се смени.

На прво место се наоѓа името Ема. Што се однесува на момчињата на прво место се наоѓа името Лиам, а на почеток на годината беше Ашер.

Листата, која може да ја прочитате во продолжение, ја прави веројатно најпознатата страница Nameberry.

Најпопуларни женски имиња во 2017

Ема

Оливиа

Ава

Софија

Изабела

Миа

Амелија

Шарлота

Харпер

Ариа

Најпопуларни машки имиња во 2017

Лиам

Ноа

Логан

Лукас

Мејсон

Итан

Оливер

Елијах

Ејден

Џејмс

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.