Ова растение ќе ве спаси од зрачењето на мобилните телефони!

Списанието ,,Organic Health” ја посочи билката со чија помош ќе се заштитиме од зрачењето на нашиот мобилен телефон кое му штети на нашето здравје, а преголемата изложеност на зрачење, се повеќе ја влошува здравствената состојба. Затоа, набавете рузмарин навреме!

Во рузмаринот се наоѓа карносол, а карносичната киселина од рузмаринот делува како заштита која ги собира отпадните, слободни радикали во телото.

Употребаата на рузмаринова вода го оневозможува создавањето отрови, а се што ви е потребно се 2 лажички иситнет рузмарин и чаша топла вода, ваквата смеса да отстои до 10 минути.

Не е на одмет и маслото од рузмарин кое ќе можете да го нанесувате на вашето тело, како и инхалациите со рузмарин.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.