Ова е лекот да престанете со икање!

Многу често се случува неправилно да вдишеме или да внесеме храна и да почнеме да икаме. Кога нареден пат ќе се соочите со напорното и непосакувано икање, ова е се што треба да направите. Земете кришка лимон и изедете ја и икањето ќе престане.

Инаку, икањето претставува манифестирање на грчењето на мускулите на дијафрагмата, а најчесто причина е нејзиното надразнување.

Иако сите го знеме ефектот со водата, пробајте го и овој и ќе видите дека икањето веднаш ќе престане.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.