Опасно по здравјето е двапати да користите една иста кеса!

Кесите на сите ни се неопходни кога пазариме, но еве зошто не треба два пати да се користи истата кеса, иако сите ја правиме оваа грешка.

Ако месо, јајца, или риба, остават дамки во кесето, тогаш постои голем ризик кога повторно ќе ја искористите истата кеса да се разболите, а еве и зошто е тоа така.

Тоа се случува бидејќи голем број бактерии се лепат на неа.

Истражувањата во Англија покажуваат дека секоја кеса треба да се користи еднаш, а потоа да се фрли.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.