Носителите на овие крвни групи се најздрави

314

Се повеќе излегуваат сознанија дека крвната група навистина има големо влијание на целокупното здравје.

Носителите на поедини крвни групи имаат поголеми шанси да се изборат со различни болести и инфекции во својот организам, а во однос на тоа најдобро поминуваат носителите на крвната група 0.

Поради отпорноста на организмот на болестите, луѓето кои имаат крвна група 0 живеат најдолго.

Една од најголемите причини зошто е тоа така е поради тоа што крвната група 0 содржи малку молекули кои предизвикуваат згрутчување на крвта, а мозочниот удар и срцевиот го предизвикува баш тоа, лошата коагулација на крвта.

Што се однесува до тоа која крвна група е најслаба, тоа е тешко да се одреди, иако експертите велат дека тоа е крвната група А, бидејќи оваа крвна група е најмалку отпорна на маларија.

Коментари

коментари

Напиши одговор

Вашата email адреса нема да биде објавена.